117 results

Sort by

Sådan afslørede Amnesty etnisk udrensning i Myanmar

Medlemsblad: På få uger kunne Amnesty ved hjælp af researchere på jorden og satellitter fra oven dokumentere, hvad Myanmars militære og politiske ledelse forsøgte at skjule for omverdenen: En storstilet militær kampagne af drab, nedbrændinger og vold var indledt for at drive landets muslimske rohingya-befolkning ud af landet.


EU-lande er medskyldige i overgreb i Libyen

Ny rapport: EU-landes støtte til militser og myndigheder i Libyen fører til grove overgreb mod flygtninge og migranter i Libyen, fastslår Amnesty. Ny research afslører, at et redningsskib, som Italien har doneret til Libyen, har været impliceret i hensynsløse overgreb mod flygtninge og migranter i havsnød, hvor af de 50 druknede.


Shell fortier fortidens drab og tortur i Nigeria

Debatindlæg i RÆSON: Shell har med sine handlinger opfordret til – og i visse tilfælde faciliteret – de frygtelige forbrydelser og overgreb, som blev begået af Nigerias sikkerhedsstyrker i Ogoniland i 1990’erne. Og selvom Shell var fuldt ud klar over, at der næsten med garanti ville ske drab og mishandling, når militæret rykkede ind mod fredelige demonstranter, så fortsatte virksomhedens øverste ledelse med at bede myndighederne om hjælp til at håndtere protesterne.


“Politikerne snakker om nærområderne, som var det et villakvarter”

Medlemsblad: Mennesker på flugt fra krig har altid haft en særlig plads i Annisettes hjerte. Savage Roseforsangeren har igennem årtier insisteret på at bruge scenen til at fortælle historier, så publikum går hjem med andet end musik i hovedet.


Aktivister bliver dræbt og forfulgt verden rundt

Ny rapport: Når Amnesty International igen og igen udtaler, at menneskerettighederne verden rundt er under stigende pres, så er det ikke bare ord. Menneskerettighedsforkæmpere og aktivister kæmper i stigende grad en kamp på liv og død. I 2016 blev 281 dræbt. Året før var det 156 og i 2014 blev 145 dræbt.


Regnbuekrigerne ruster sig

Medlemsblad: For fire år siden kæmpede Ugandas LGBTI-aktivister imod en lov, der kunne sende dem bag tremmer for livet. I dag er bevægelsen stærkere end nogensinde før, og aktivisterne forbereder sig på nye sværdslag med magthaverne. Men diskriminationen, volden og overgrebene er ikke mindsket.


Åbent brev: Danmark må tage kvoteflygtninge

Debat: Fra kunstnere, professorer til debattører og tidligere ministre: Danmark må tage kvoteflygtninge. I stedet for at være et foregangsland bliver vi nu det modsatte, mener 40 underskrivere i et åbent brev om politikernes fravalg af 500 kvoteflygtninge.


Kvindelige politikere: Had og trusler er hverdag

På tværs af partier oplever kvindelige kommunalpolitikere voldsomme angreb, trusler og chikane på sociale medier. En række politikere har delt deres oplevelser med Amnesty, der opfordrer sociale medievirksomheder og Folketinget til at indføre en skærpet indsats mod digital vold mod kvinder. Kvindelige danske kommunalpolitikere udsættes for trusler, chikane og sexistiske kommentarer i et alarmerende omfang […]


Kvindelige politikere: Had og trusler er hverdag

Nyhed: På tværs af partier oplever kvindelige kommunalpolitikere voldsomme angreb, trusler og chikane på sociale medier. En række politikere har delt deres oplevelser med Amnesty, der opfordrer sociale medievirksomheder og Folketinget til at indføre en skærpet indsats mod digital vold mod kvinder.


Tyrkiet forlænger fængsling af Amnesty-chef

Nyhed: En domstol i Istanbul, Tyrkiet, besluttede onsdag, at Taner Kilic, bestyrelsesformand i Amnestys tyrkiske afdeling, skal forblive fængslet frem til 31. januar 2018. Han har siddet varetægtsfængslet siden 6. juni. Amnesty rapporterer, at anklageren ikke fremlagde ét eneste bevis for påstanden om terrorvirksomhed.


“Vil Danmark bryde ned eller bygge op?”

Debatindlæg bragt i Jyllands-Posten: "Hvis ikke Danmark træder varsomt, risikerer vi med vores formandskab for Europarådet at give en håndsrækning til de stater, som ønsker mindre frihed, mindre ligestilling og lovfæstet diskrimination", skriver Trine Christensen, generalsekretær i Amnesty Danmark.


Rohingyaer fanget i apartheid

Rapport: I en ny rapport, der bygger på to års research, anklager Amnesty nu Myanmar for at have opbygget et system af apartheid, der undertrykker landets rohingya-befolkning. Rohingyaer må i mange tilfælde ikke bruge de samme veje, hospitaler og skoler som landets øvrige indbyggere.