Reagér Retfærdighed Aktivisme Støt

Du kan gøre en forskel, uanset om du har ét minut eller to timer. Sammen kan vi forandre verden.
01.
Skriv under

Iran: 16 års fængsel for at gå uden hijab

I Iran er 24-årige Yasaman Aryani blevet idømt 16 års fængsel for at tage sin hijab af og dele blomster ud på en togstation. Skriv under, så vi kan få løsladt og frikendt hende.

Skriv under

Stop vold og chikane mod soldater i Sydkorea

I Sydkorea kan en soldat blive idømt to års fængsel for at have haft sex med en person af samme køn. Skriv under, så Sydkorea kan få ændret loven, så det ikke længere er kriminelt at være homoseksuel i militæret.

Skriv under

Amazonas står i flammer – beskyt de oprindelige folk

Præsident Bolsonaro svigter sit ansvar i forhold til at beskytte de oprindelige folks rettigheder i Amazonas. Skriv under og hjælp os med at lægge pres på den brasilianske regering.

Skriv under

Polen: Stop alle anklager mod kvindelig LGBTI-aktivist

En polsk menneskerettighedsaktivist risikerer to års fængsel for at være i besiddelse af plakater, der viser Jomfru Maria med en regnbuefarvet glorie omkring sit hoved. Hjælp os med at få hende frikendt.

Skriv under

Jimmy Lam

Hong Kong: Beskyt borgerne mod udlevering til Kina

Vær med til at kræve, at regeringen i Hong Kong trækker lovforslaget om ændringer af udleveringsloven helt tilbage og at retten til fredeligt at forsamle sig og demonstrere bliver respekteret.

Skriv under

USA: Løslad nødhjælpsaktivisten Scott Warren

36-årige Scott Warren risikerer op til 10 års fængsel for at have givet to mennesker på flugt vand og husly i Arizona-ørkenen. Skriv under, så vi kan få løsladt og frikendt Scott Warren.

Skriv under

Stands voldelige overgreb mod fredelige demonstranter

I Sudan bliver fredelige demonstranter overfaldet og dræbt på ordre fra myndighederne. Skriv under, så vi kan standse de voldelige sammenstød mellem militær og civilbefolkning i Sudan.

Skriv under
02.
Vær med i aktionsnetværk

Vær med i vores aktionsnetværk

Lifeline er Amnestys gratis aktionsnetværk. To-tre gange om måneden modtager du en aktion via mail eller sms, som du nemt og hurtigt kan skrive under på ved at svare på aktionen. Det gør en stor forskel: Vi har gode resultater i hver tredje sag.

Tilmeld Lifeline
03.
Bliv aktivist

Bliv aktivist

Aktivismen er for dig – hvad enten du er ung eller voksen, du er aktiv på de sociale medier eller til events, du er del af en gruppe eller du tager initiativ selv. Du kan være med på mange måder.

Aktivist i Amnesty
04.
Bliv medlem

Bliv medlem

Ved at blive medlem af Amnesty styrker du menneskerettighederne i Danmark og udlandet. Du bliver en del af verdens største bevægelse for frihed og retfærdighed.

Bliv medlem af Amnesty
05.
Giv et bidrag

Giv et bidrag

Vi arbejder ikke kun ved at dokumentere og blotlægge menneskerettighedskrænkelser, men arbejder aktivt for en bedre verden gennem offentlige aktioner og internationale kampagner. Dit bidrag muliggør vores arbejde!

Jeg vil gerne hjælpe
06.
Bliv oplægsholder

Bliv oplægsholder

Det gør du ved at tage rundt på skoler, gymnasier, medborgerhuse eller andre relevante steder og undervise i grundlaget for Amnesty og etikken bag menneskerettighederne.

Vi søger frivillige, som har lyst til at sprede det vigtige budskab om globale rettigheder for alle.

Se her hvordan