Reagér Retfærdighed Aktivisme Støt

01.
Skriv under

Pakistan: Datter kæmper for sin fars frihed

Idris blev bortført af sikkerhedsstyrker i Pakistan sidste år. Nu frygter datteren, at han vil blive dømt til døden. Kræv, at myndighederne løslader ham – skriv under på aktionen nu!

Skriv under nu

Tyrkiet: Risikerer fængsel for at kæmpe for LGBTI+ rettigheder

Melike Balkan og Özgür Gür ville sammen med andre studerende helt fredeligt fejre Priden i Ankara i Tyrkiet. Men de blev mødt med politibrutalitet, blev arresteret og står nu til flere års fængsel.

Skriv under nu

Myanmar: Fængslet for at gøre grin med militæret

Paing Phyo Min skal sidde seks år i fængsel – udelukkende fordi han har optrådt med et satirisk indslag, der kritiserede militæret i Myanmar. Vær med i kampen for hans løsladelse. Skriv under for Paing nu!

Skriv under

Privat foto

FÆNGSLET FOR AT KÆMPE FOR KVINDERS RETTIGHEDER

Samar Badawi kæmper for at sikre, at hendes børn ikke vokser op i et land, hvor mænd har total magt over kvinder. Derfor sidder hun lige nu indespærret i et fængsel i Dhahban i Saudi-Arabien. Vær med til at kræve, at hun bliver løsladt nu!

Skriv under

Kræv bedre seksualundervisning i Danmark

Skriv under for obligatorisk og timefastsat seksualundervisning, hvor eleverne bliver undervist i samtykke og kropslig selvbestemmelse. Der skal ske en kulturændring. Kun sådan kan vi forebygge seksuel vold og bekæmpe skadelige kønsstereotyper!

Skriv under

Stop politivold mod demonstranter

Kræv at den brutale politivold mod fredelige demonstranter i Hviderusland skal stoppe. Skriv under på aktionen nu!

Skriv under

Sæt en stopper for hadforbrydelser i Danmark

Desværre oplever mange LGBTI+-personer dagligt verbale eller fysiske overgreb. Ingen skal finde sig i at blive diskrimineret på grund af deres seksualitet, kønskarakteristika, kønsudtryk eller kønsidentitet. Derfor kræver en række organisationer politisk handling mod hadforbrydelser i Danmark nu!

SKRIV UNDER

Stop henrettelser af tre demonstranter

Tre mænd risikerer at blive henrettet for at have deltaget i landsdækkende protester i Iran sidste år. Skriv under og stop henrettelserne nu!

Skriv under
02.
Vær med i aktionsnetværk

Vær med i vores aktionsnetværk

Lifeline er Amnestys gratis aktionsnetværk. To-tre gange om måneden modtager du en aktion via mail eller sms, som du nemt og hurtigt kan skrive under på ved at svare på aktionen. Det gør en stor forskel: Vi har gode resultater i hver tredje sag.

Tilmeld Lifeline
03.
Bliv aktivist

Bliv aktivist

Aktivismen er for dig – hvad enten du er ung eller voksen, du er aktiv på de sociale medier eller til events, du er del af en gruppe eller du tager initiativ selv. Du kan være med på mange måder.

Aktivist i Amnesty
04.
Bliv medlem

Bliv medlem

Ved at blive medlem af Amnesty styrker du menneskerettighederne i Danmark og udlandet. Du bliver en del af verdens største bevægelse for frihed og retfærdighed.

Bliv medlem af Amnesty
05.
Giv et bidrag

Giv et bidrag

Vi arbejder ikke kun ved at dokumentere og blotlægge menneskerettighedskrænkelser, men arbejder aktivt for en bedre verden gennem offentlige aktioner og internationale kampagner. Dit bidrag muliggør vores arbejde!

Jeg vil gerne hjælpe
06.
Få vores Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev og hold dig opdateret om vores arbejde

To-tre gange om måneden får du Amnestys nyhedsbrev med nyheder, underskriftsindsamlinger, invitation til events mm.
Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet
07.
Bliv oplægsholder

Bliv oplægsholder

Det gør du ved at tage rundt på skoler, gymnasier, medborgerhuse eller andre relevante steder og undervise i grundlaget for Amnesty og etikken bag menneskerettighederne.

Vi søger frivillige, som har lyst til at sprede det vigtige budskab om globale rettigheder for alle.

Se her hvordan