Reagér Retfærdighed Aktivisme Støt

Du kan gøre en forskel, uanset om du har ét minut eller to timer. Sammen kan vi forandre verden.
01.
Skriv under

2016 Mohamed Nanabhay (via Wikimedia)

Risikerer dødsstraf i sin kamp for mere demokrati

Omoyele Sowore fra Nigeria står over for anklager om forræderi, fordi han har kæmpet for, at regeringen skal kunne stilles til regnskab for dens handlinger. Han risikerer dødsstraf. Kræv, at de nigerianske myndigheder dropper alle anklager mod ham.

Skriv under

Valdemar Jørgensen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Forholdene på Ellebæk skal forbedres!

Vi vil ikke finde os i, at Danmark behandler afviste asylansøgere som kriminelle og indespærrer dem under elendige forhold på Udlændingecenter Ellebæk. Skriv under og kræv, at de danske myndigheder forbedrer forholdene på centret.

Skriv under

Amnesty International

José Adrián i X-Can, Yucatán, México, 8. august 2019.

Børn må aldrig udsættes for tortur!

José Adrián var bare 14 år, da han blev arresteret på vej hjem fra skole. Politiet gav ham bank, hængte ham op i håndjern og tvang ham til at tilstå hærværk. Skriv under nu.

Skriv under

Støt Marinels kamp for klimaet

Filippinske Marinel Sumook Ubaldo kæmper for klimaet, og for, at hendes lokalsamfund bliver genopbygget efter en ødelæggende tyfon i 2013. Skriv under og støt hendes kamp.

Skriv under

25 år i fængsel for at redde bådflygtninge

Sarah og Séan har hjulpet flygtninge i land ved den græske ø Lesbos. Nu er de sigtet for menneskesmugling og kan risikere 25 år i fængsel. Skriv under, så vi kan lægge pres på de græske myndigheder.

Skriv under

Sydsudan: Dødsdømt som 15-årig

Som kun 15-årig blev Magai Matiop Ngong dømt for et mord, som i virkeligheden var et tragisk uheld. Nu to år senere sidder han på dødsgangen. Hjælp os med at få ham løsladt.

Skriv under

Iran: 16 års fængsel for at gå uden hijab

I Iran er 24-årige Yasaman Aryani blevet idømt 16 års fængsel for at tage sin hijab af og dele blomster ud på en togstation. Skriv under, så vi kan få løsladt og frikendt hende.

Skriv under

Stop vold og chikane mod soldater i Sydkorea

I Sydkorea kan soldater idømmes op til to års fængsel, hvis de har haft sex med en person af samme køn. Skriv under, så vi kan lægge pres på de sydkoreanske myndigheder og kræve, at de ændrer loven.

Skriv under

Jimmy Lam

Hong Kong: Beskyt borgerne mod udlevering til Kina

Vær med til at kræve, at regeringen i Hong Kong trækker lovforslaget om ændringer af udleveringsloven helt tilbage og at retten til fredeligt at forsamle sig og demonstrere bliver respekteret.

Skriv under

Stands voldelige overgreb mod fredelige demonstranter

I Sudan bliver fredelige demonstranter overfaldet og dræbt på ordre fra myndighederne. Skriv under, så vi kan standse de voldelige sammenstød mellem militær og civilbefolkning i Sudan.

Skriv under
02.
Vær med i aktionsnetværk

Vær med i vores aktionsnetværk

Lifeline er Amnestys gratis aktionsnetværk. To-tre gange om måneden modtager du en aktion via mail eller sms, som du nemt og hurtigt kan skrive under på ved at svare på aktionen. Det gør en stor forskel: Vi har gode resultater i hver tredje sag.

Tilmeld Lifeline
03.
Bliv aktivist

Bliv aktivist

Aktivismen er for dig – hvad enten du er ung eller voksen, du er aktiv på de sociale medier eller til events, du er del af en gruppe eller du tager initiativ selv. Du kan være med på mange måder.

Aktivist i Amnesty
04.
Bliv medlem

Bliv medlem

Ved at blive medlem af Amnesty styrker du menneskerettighederne i Danmark og udlandet. Du bliver en del af verdens største bevægelse for frihed og retfærdighed.

Bliv medlem af Amnesty
05.
Giv et bidrag

Giv et bidrag

Vi arbejder ikke kun ved at dokumentere og blotlægge menneskerettighedskrænkelser, men arbejder aktivt for en bedre verden gennem offentlige aktioner og internationale kampagner. Dit bidrag muliggør vores arbejde!

Jeg vil gerne hjælpe
06.
Bliv oplægsholder

Bliv oplægsholder

Det gør du ved at tage rundt på skoler, gymnasier, medborgerhuse eller andre relevante steder og undervise i grundlaget for Amnesty og etikken bag menneskerettighederne.

Vi søger frivillige, som har lyst til at sprede det vigtige budskab om globale rettigheder for alle.

Se her hvordan