Reagér Retfærdighed Aktivisme Støt

Du kan gøre en forskel, uanset om du har ét minut eller to timer. Sammen kan vi forandre verden.
01.
Skriv under

LØSLAD ÆLDRE MAND - RISIKERER AT DØ I FÆNGSLET PGA. COVID19!

Journalisten Azimjan Askarov har været fængslet i snart ti år - alene på grund af sit fredelige menneskerettighedsarbejde. Han er 69 år og har problemer med hjertet og lungerne. COVID-19 spredes i fængslerne i Kirgisistan, så hans liv er i fare. Kræv, hans løsladelse.

Skriv under

Beskyt flygtninge og migranter mod COVID-19

Mens verden kæmper imod COVID-19-pandemien bliver risikoen for en voldsom krise blandt flygtninge og migranter på de græske øer større og større for hver time, der går.

Skriv under

Løslad Ahmed Mansoor

Ahmed Mansoor blev i 2017 dømt 10 års fængsel i De Forenede Arabiske Emirater. Han er blevet udsat for tortur og har været fængslet under forfærdelige forhold.

Skriv under

Delil Souleiman/AFP/Ritzau Scanpix

Hent børnene hjem fra Syrien

Danske børn sidder fast i flygtningelejre i Syrien - under grusomme forhold. Kræv, at regeringen tager børnenes tarv alvorligt og sikrer, at børnene hurtigst muligt kommer hjem til Danmark.

Skriv under

Otkrytaya Rossiya

Enlig mor straffet for sit hjælpearbejde

De russiske myndigheder har anklaget enlig mor Anastasia Shevchenko for at arbejde i en menneskerettighedsorganisation. Hun risikerer nu op mod seks års fængsel, fordi hun har deltaget i et møde og en fredelig demonstration. Kræv, at Rusland droppper anklagerne.

Skriv under

2016 Mohamed Nanabhay (via Wikimedia)

Risikerer dødsstraf i sin kamp for mere demokrati

Omoyele Sowore fra Nigeria står over for anklager om forræderi, fordi han har kæmpet for, at regeringen skal kunne stilles til regnskab for dens handlinger. Han risikerer dødsstraf. Kræv, at de nigerianske myndigheder dropper alle anklager mod ham.

Skriv under

Valdemar Jørgensen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Forholdene på Ellebæk skal forbedres!

Vi vil ikke finde os i, at Danmark behandler afviste asylansøgere som kriminelle og indespærrer dem under elendige forhold på Udlændingecenter Ellebæk. Skriv under og kræv, at de danske myndigheder forbedrer forholdene på centret.

Skriv under

De risikerer 25 års fængsel for at redde menneskeliv

Sarah og Séan har hjulpet bådflygtninge i havsnød ud for den græske ø Lesbos. Nu er de sigtet for menneskesmugling og kan risikere 25 år i fængsel. Skriv under og vær med til at kræve, at alle anklager mod Sarah og Séan frafaldes.

Skriv under

Jimmy Lam

Hong Kong: Beskyt borgerne mod udlevering til Kina

Vær med til at kræve, at regeringen i Hong Kong trækker lovforslaget om ændringer af udleveringsloven helt tilbage og at retten til fredeligt at forsamle sig og demonstrere bliver respekteret.

Skriv under
02.
Vær med i aktionsnetværk

Vær med i vores aktionsnetværk

Lifeline er Amnestys gratis aktionsnetværk. To-tre gange om måneden modtager du en aktion via mail eller sms, som du nemt og hurtigt kan skrive under på ved at svare på aktionen. Det gør en stor forskel: Vi har gode resultater i hver tredje sag.

Tilmeld Lifeline
03.
Bliv aktivist

Bliv aktivist

Aktivismen er for dig – hvad enten du er ung eller voksen, du er aktiv på de sociale medier eller til events, du er del af en gruppe eller du tager initiativ selv. Du kan være med på mange måder.

Aktivist i Amnesty
04.
Bliv medlem

Bliv medlem

Ved at blive medlem af Amnesty styrker du menneskerettighederne i Danmark og udlandet. Du bliver en del af verdens største bevægelse for frihed og retfærdighed.

Bliv medlem af Amnesty
05.
Giv et bidrag

Giv et bidrag

Vi arbejder ikke kun ved at dokumentere og blotlægge menneskerettighedskrænkelser, men arbejder aktivt for en bedre verden gennem offentlige aktioner og internationale kampagner. Dit bidrag muliggør vores arbejde!

Jeg vil gerne hjælpe
06.
Få vores Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbrev og hold dig opdateret om vores arbejde

To-tre gange om måneden får du Amnestys nyhedsbrev med nyheder, underskriftsindsamlinger, invitation til events mm.
Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet
07.
Bliv oplægsholder

Bliv oplægsholder

Det gør du ved at tage rundt på skoler, gymnasier, medborgerhuse eller andre relevante steder og undervise i grundlaget for Amnesty og etikken bag menneskerettighederne.

Vi søger frivillige, som har lyst til at sprede det vigtige budskab om globale rettigheder for alle.

Se her hvordan