Mød Youth-teamet

Hvem er Youth-teamet?

Youth-teamet er dem, der sørger for, at der hele tiden er noget at lave som aktivist i Amnesty, og at alle Youth’ere får den vejledning og hjælp, der er brug for til at kæmpe for menneskerettighederne. Vi er altid til rådighed, så smid os endelig en mail på youth@amnesty.dk!

Mød Youth-koordinatoren

Tre hurtige til Sia

1. Hvad laver en Youth-koordinator?
Jeg er vidst lidt en aktivisme-blæksprutte af en art. Jeg støtter alle vores aktivister og grupper med, det de har brug for og er bindeleddet mellem det, I laver rundt omkring i landet, og det der sker på sekretariatet her i København. Så jeg arbejder også meget med, hvordan vi allerbedst kan inddrage jer Youth’ere og vores lokalgrupper i aktioner, kampagner og sager.

2. Hvis du kunne have en superkraft, hvad ville det så være?
Jeg gad godt være ligesom ham der i filmen Jumper – hoppe fra sted til sted på et splitsekund. Så kunne man se verden og mennesker på en helt anden måde. Hey, og det er da en effektiv måde at undgå klimakvoter på sine flyrejser!

3. Hvad er det sejeste ved Amnesty?
Jeg er vild med, hvordan vi kan råbe hele verden op og skabe store resultater som en bevægelse. Altså det der med, at når vi er mange, der står sammen og finder hinanden på kryds og tværs i hele verden, bliver en stemme til et kæmpe kor, og SÅ bliver der for alvor lyttet. Det er klart det sejeste.

Mød praktikanter

De to, der i særlig grad har kontakt til Youth’ere og ved, hvad der sker på ungdomsaktivisme-fronten i Danmark, er aktivisme-praktikanterne, der arbejder hos Amnesty i forbindelse med studiet. Praktikanterne udskiftes halvårligt, og derfor holder vi kontakten nem og tilgængelig ved at bruge Facebook med aktivisme-profilen ”Atlas Iversen”. Menneskene bag denne er lige nu Amalie og Caroline, og dem præsenterer vi her.

Tre hurtige om Amalie

1. Hvad studerer du?
Global Refugee Studies på Aalborg Universitet i Sydhavnen, hvor jeg lærer om migration og flygtningeproblematikker globalt.

2. Hvad er din yndlings-emoji?
Min ynglings emoji er flammen 🔥 – den er perfekt til at vise, at noget er virkelig over-the-top sejt. Bruger den når mine venner eller min kæreste har lavet et eller andet fedt som gør, at jeg føler mig stolt af dem. Bruger den også om mig selv, når jeg føler mig ekstra hot eller jeg er stolt af noget, jeg har opnået. Det er i virkeligheden en kæmpe empower-emoji. Den burde bruges af alle – altid 🔥🔥🔥

3. Hvad er det sejeste ved Amnesty?
Det sejeste ved Amnesty er, at man kan være aktivist på så mange forskellige niveauer. Fra den helt basic men sindssygt effektive Lifeline som samler underskrifter via sms på vigtige sager, til youth aktivisme på gymnasier, til at deltage i lobby- og aktivist grupper. Jeg kan virkelig mærke at de unge jeg er i kontakt med de fæler at de virkelig gør en forskel, og de oplever at det de gær har indflydelse på dansk politik både på lokalt men også nationalt niveau. Dét er sejt.

Tre hurtige om Caroline

1. Hvad studerer du?
Jeg studerer Development and International Relations på AAU, der som navnet indikerer handler om hvordan verden udvikler sig og er forbundet på alle mulige måder 🌍👫                                                                                      

2. Hvad er din ynglings emoji?
Min ynglings-emoji er peace-tegnet. For mig symboliserer det styrke, håb og fred på samme tid. Det minder mig om, at vi i bund og grund alle ønsker det samme. Og så minder det mig om 60’erne, hvor folk kæmpede for en bedre verden i efterlandskabet af mange uretfærdigheder og krige. Jeg synes bare generelt, at peace-tegnet er et mega fedt, aktivistisk statements, og nok en smule hippieagtigt – på den fede måde ✌️

3. Hvad er det sejeste ved Amnesty?
Det sejeste ved Amnesty er klart ambitionen om at sikre menneskerettigheder for alle.  De rettigheder, eller manglen derpå, berører hele verden. Jeg tror, vi går en bedre verden i møde på flere områder, og Amnesty er uden tvivl en del af årsagen hertil. Vi tager fat om SÅ vigtige emner og tolererer ikke uretfærdighed! Derudover er jeg helt vild med vores Youth’ere der tager kampen op i en alder af 15-25 år. Det er virkelig rørende og inspirerende! Jeg tror ikke, de forstår hvilken forskel de gør 💜

Klik her for at læse mere om hvad en Youth’er laver og bliv en del af bevægelsen
Vær med i amnesty youth
What’s the hype all about? Fællesskab, kompetencer og fede events.
hvad er amnesty youth?
Guide til, hvordan man kommer godt i gang med en nyopstartet youth-gruppe
Gode råd til grupper
Lær mere om Amnesty International, vores sager og underskriftsindsamlinger
amnestys arbejde