Mød Youth-teamet

Hvem er Youth-teamet?

Youth-teamet er dem, der sørger for, at der hele tiden er noget at lave som aktivist i Amnesty, og at alle Youth’ere får den vejledning og hjælp, der er brug for til at kæmpe for menneskerettighederne. Vi er altid til rådighed, så smid os endelig en mail på youth@amnesty.dk!

Mød Youth-koordinatoren

Tre hurtige til Sia

1. Hvad laver en Youth-koordinator?
Jeg er vidst lidt en aktivisme-blæksprutte af en art. Jeg støtter alle vores aktivister og grupper med, det de har brug for og er bindeleddet mellem det, I laver rundt omkring i landet, og det der sker på sekretariatet her i København. Så jeg arbejder også meget med, hvordan vi allerbedst kan inddrage jer Youth’ere og vores lokalgrupper i aktioner, kampagner og sager.

2. Hvis du kunne have en superkraft, hvad ville det så være?
Jeg gad godt være ligesom ham der i filmen Jumper – hoppe fra sted til sted på et splitsekund. Så kunne man se verden og mennesker på en helt anden måde. Hey, og det er da en effektiv måde at undgå klimakvoter på sine flyrejser!

3. Hvad er det sejeste ved Amnesty?
Jeg er vild med, hvordan vi kan råbe hele verden op og skabe store resultater som en bevægelse. Altså det der med, at når vi er mange, der står sammen og finder hinanden på kryds og tværs i hele verden, bliver en stemme til et kæmpe kor, og SÅ bliver der for alvor lyttet. Det er klart det sejeste.

Mød praktikanter

De to, der i særlig grad har kontakt til Youth’ere og ved, hvad der sker på ungdomsaktivisme-fronten i Danmark, er aktivisme-praktikanterne, der arbejder hos Amnesty i forbindelse med studiet. Praktikanterne udskiftes halvårligt, og derfor holder vi kontakten nem og tilgængelig ved at bruge Facebook med aktivisme-profilen ”Atlas Iversen”. Menneskene bag denne er lige nu Alberte og Marie, og dem præsenterer vi her.

Tre hurtige om Alberte

1. Hvad studerer du?
Jeg studerer Global Udvikling på Københavns Universitet, der har fokus på forskellige former for udvikling og dynamikker på globalt plan specielt mellem rige og fattige områder af verden.

2. Hvad er din yndlings-emoji?
Min ynglings-emoji er kramme smiley’en 🤗. Jeg bruger nok en ret bred variation af emojis, der ikke altid giver lige god mening i sammenhængen, derfor har spåkuglen og odderen også ligget under de mest hyppigt brugte i et stykke tid nu. Men smileyen med de små hænder er altid god, fordi det ligner at den indbyder til et kram men samtidig har noget hænderne-over-hoved begejstring over sig. 🤗🔮🦦

3. Hvad er det sejeste ved Amnesty?
Det sejeste ved Amnesty er, at man kan være aktivist på så mange forskellige niveauer. Fra den helt basic men sindssygt effektive Det sejeste ved Amnesty er, at det er en græsrodsbevægelse med så mange forskellige mennesker, der er sammen om at kæmpe for at sikre menneskerettigheder til alle, som én global bevægelse. Amnesty kæmper for vigtige aktuelle sager over hele verden, men arbejder også med at uddanne unge i menneskerettighederne, hvilket jeg mener er en vildt vigtig del af at skabe positiv forandring i verden. Derfor synes jeg også at youth aktivisme er så sejt, fordi unge virkelig kan være med til at sikre en mere retfærdig fremtid.✊

Tre hurtige om Marie

1. Hvad studerer du? Jeg læser Advanced Migration Studies på Københavns Universitet. Det er en kandidat hvor jeg lærer om alle de forskellige former for migration og de globale og lokale problematikker der knytter sig til det. 

2. Hvad er din ynglings emoji?
Min yndlings-emoji er nok hjertet ❤️🧡💛💚💙💙Det er i hvert fald den emoji jeg bruger mest. For mig symboliserer hjertet kærlighed, åbenhed, positivitet og støtte, og jeg tror at de fleste bliver glade for at modtage sådan et symbol. Jeg sender det meget til venner og familie, men jeg synes faktisk også at hjerte-emojien er en god måde at nedbryde barrierer mellem folk man ikke kender helt så godt for at vise sin velvilje. 

3. Hvad er det sejeste ved Amnesty? Det sejeste ved Amnesty er at det er en medlemsorganisation der tror på, at jo flere vi er i verden der står sammen mod uretfærdighed, jo mere kan vi være med til at forandre. Jeg synes det er vildt sejt at Amnesty-aktivister over hele verden råber op for dem der får krænket deres rettigheder uanset hvor de befinder sig eller hvem de er. Jeg tror på at global solidaritet og aktivisme er vigtig i kampen for at sikre alles menneskerettigheder.

Klik her for at læse mere om hvad en Youth’er laver og bliv en del af bevægelsen
Vær med i amnesty youth
What’s the hype all about? Fællesskab, kompetencer og fede events.
hvad er amnesty youth?
Guide til, hvordan man kommer godt i gang med en nyopstartet youth-gruppe
Gode råd til grupper
Lær mere om Amnesty International, vores sager og underskriftsindsamlinger
amnestys arbejde