1. Få andre med i gruppen
2. Det første møde
3. Den første aktivitet

Fortæl dine venner om Amnesty Youth! Måske kender du allerede nogen, som vil starte en gruppe sammen med dig. Hvis ikke, så har vi nogle forslag til, hvordan du kan få andre seje medstuderende i gruppen:

Du kan:

  • Holde et kort oplæg til skolens morgensamling. Her fortæller du lidt om, hvad Amnesty erhvad man laver som Youth’er, og hvilke fede muligheder der er. Herefter kan du skrive på skolens platform (fx lectio), at du holder et åbent møde i spisepausen, hvor folk kan komme og høre mere.
  • Få en fra Amnestys aktivismeteam til at komme forbi og fortælle om Amnesty Youth – enten i din klasse eller til morgensamlingen.
  • Du bestemmer selv – og kun fantasien sætter grænser! Har du en fed måde at få medlemmer på, så go for it! Hvis du gerne vil være Youth’er uden at være i en gruppe – så klik her og meld dig ind

Det første møde: En Youth-gruppe kræver bare, at I minimum er to personer. Men det er vigtigt, at I holder et opstartsmøde sammen. Aktivismeteamet kommer ofte ud til grupperne og holder mødet sammen med jer. Vi har en opstartspakke og materialer med, så vi kan sætte jer godt i gang. Det kan dog også ske, at vi ikke kan komme med til mødet – men vi sender jer alligevel opstartspakken.

Hvad skal I på mødet?

  • Til mødet skal I blive enige om, hvem i gruppen skal være kontaktperson. Du kan læse mere om, hvad man laver som kontaktperson i vores håndbog for unge aktivister.
  • Alle gruppens medlemmer bliver registreret som Youth’er ved at udfylde denne formular. I kan også blive medlem af Amnesty Youth Danmark” på Facebook. Her kan I se, hvad andre seje Youth’ere laver, hvad der er nyt fra aktivismeteamet, og I kan selv dele, hvad I laver i jeres gruppe.
  • Opret en Facebookgruppe for Youth-gruppen! I bestemmer selvfølgelig selv, hvordan I kommunikerer indbyrdes – men en Facebook-gruppe er super værdifuld, når aktivismeteamet vil opdatere jer på kampagner, og hvordan I tilmelder jer forskellige Youth-events såsom Youth-dag og NYC.

Den første aktivitet: I opstartspakken ligger forslag til gruppens første aktivitet med lidt informationsmateriale.

  • Amnesty har mindst to kampagner om året, som I tilmelder jer fra gang til gang for at få tilsendt kampagnematerialerne. Den aktuelle kampagne kan I finde her
  • Udover disse kampagner har I også altid mulighed for selv at beslutte, hvad eller hvem I vil lave en aktion for, hvordan og hvorfor. Sagen skal dog have et menneskerettighedsperspektiv.
  • Hold et møde om jeres første aktivitet og få inspiration af opstartspakken – men husk også at det kun er fantasien, som sætter grænserne. Det er helt op til jer, og hvad I har lyst til at lave. Her er lidt inspiration.

Nu er I en gruppe!
Du kan læse mere om, hvordan man får en god gruppedynamik og sikrer sig, at gruppen har det godt og fortsætter med at lave spændende aktivisme her.