Beskyt civile i Gaza og Israel

Vær med til at sikre dokumentation af de voldsomme overgreb, så vi kan beskytte de civiles rettigheder.

Den eskalerede vold i Israel og Gaza udgør en akut trussel mod civilbefolkningen i Gaza, Israel og de israelsk besatte palæstinensiske områder.  

Det går din støtte til

Når voldelige konflikter bryder ud, står arbejdet med at indsamle dokumentation helt centralt for os i Amnesty International.

Din støtte er med til at sikre, at vores kriseresearchere kan indsamle dokumentation for grove krænkelser af international humanitær ret – herunder krigsforbrydelser. Dokumentationen er afgørende, da den kan indgå i konkrete retsopgør, der stiller de skyldige til ansvar.

Vores arbejde for at beskytte civile stopper ikke med vores research. Vi oplyser offentligheden, regeringer og andre, analyserer problemerne og giver vores anbefalinger til, hvordan international humanitær ret og menneskerettighederne bedre kan sikres.

Vores dokumentationsarbejde er upartisk og undersøger både Hamas’ angreb i Israel, den israelske stats angreb mod Gaza samt andre tilfælde af overgreb i de israelsk besatte palæstinensiske områder.

I Amnesty International kræver vi, at:

  • Hamas omgående og betingelsesløst løslader alle civile gidsler og stopper direkte angreb mod civile. 
  • Israel ophæver blokaden af Gaza og sikrer, at hele befolkningen i Gaza har adgang til humanitær nødhjælp, herunder mad, medicin, drikkevand og elektricitet.
  • Danmark opfordrer alle parter til at respektere international humanitær lov, herunder respekterer forbuddet mod direkte at angribe civile og gå efter civile mål.